(function() {var wf = document.createElement('script');wf.src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/webfont/1/webfont.js';wf.type='text/javascript';wf.async='true';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(wf, s);})();

Het is belangrijk dat als je griep hebt je alsnog een gezond ontbijt eet. De reden ervoor is dat je immuunsysteem moet aansterken.

Jouw lichaam moet het virus waardoor je ziek bent verslaan. Dit kost energie, daarom moet je veel voedingsstoffen binnen krijgen.

Groente en fruit

Deze zijn makkelijk te verteren, je houd daardoor meer energie over om het virus de baast te worden. Daarnaast zitten er voedingsstoffen in die ook helpen het virus te bestrijden.

Haver en eieren

Deze producten bevatten zink. Zink helpt het immuunsysteem versterken en zorgt ervoor dat de virussen niet kunnen binnen dringen in onze cellen. Als je dus haver en eieren eet zal je sneller van je griep af zijn.

Gember

Gember staat bekend omdat het zou helpen als je ziek bent. Er zitten veel antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen in. Het is nooit bewezen dat het helpt, maar veel mensen zeggen van wel. Je kun gember nemen als thee of gember siroop bij je ontbijt.

Water of thee

Zorg er voor dat je genoeg drinkt bij het ontbijt. Dit helpt, omdat de afvalstoffen sneller uit je lichaam gaan. Ook ben je eerder uitgedroogd als je ziek bent, dit voorkom je als je bij je ontbijt water of thee drinkt.