(function() {var wf = document.createElement('script');wf.src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/webfont/1/webfont.js';wf.type='text/javascript';wf.async='true';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(wf, s);})();

Voor een gezond ontbijt is het belangrijk dat je veel gezonde voedingsstoffen binnen krijgt.

Voeg daarom producten toe uit de schijf van vijf. Dit zijn producten met bijvoorbeeld veel vezels, eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Hierdoor zal je de dag beter en gezonder starten.

Vezels en koolhydraten zijn moeilijk te verteren, hierdoor zal je een verzadigd gevoel krijgen en minder snel honger krijgen. Ook krijgt je energie een boost door de koolhydraten.

Voor de vitamines kun je fruit toevoegen. Vitamines bevorderen bij kinderen de groei en houden het lichaam gezond. Er wordt aanbevolen om twee stukken fruit op een dag te eten. Als je er dus al een in jouw ontbijt toevoegt, is het aantal van twee makkelijker te halen.

Voeg tot slot nog eiwitten toe. Eiwitten zorgen voor spieropbouw, het herstel van spieren en spierbehoud. Producten met veel eiwitten bevatten vaak ook weinig calorieën, dus zul je er zelf niet snel van aankomen.