(function() {var wf = document.createElement('script');wf.src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/webfont/1/webfont.js';wf.type='text/javascript';wf.async='true';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(wf, s);})();
Peter

Vaak drinken we Thee alleen omdat we het lekker vinden. Maar er zijn een heleboel voordelen van thee drinken die jij niet weet!  Nieuwsgierig?

Lees dan snel verder!

Wat is thee?

Thee is (vaak) een warme drank die over de hele wereld wordt gedronken. Het vindt zijn oorsprong in China en werd ongeveer 2700 jaar voor christus uitgevonden.

Echte thee wordt gemaakt van gedroogde bladeren van de theeplant. Maar de bekendere soorten thee zoals rooibos worden gemaakt van theekruiden. Dit is dus geen echte thee, maar kruidenthee.

Soorten thee

Thee gemaakt van bladeren van de theeplant.

Thee gemaakt van bladeren van de thee plant, alleen dan met minder zware oxidatie dan bij zwarte thee.

Thee waarin smaakjes zijn toegevoegd.

Dit is eigenlijk geen echte thee, maar is thee gemaakt van kruiden en specerijen.

Een kopje thee is gezond

Is thee gezond?

Ja, thee is gezond!

Ten eerste bevat het veel anti-oxidanten. Deze stofjes laten je lichaam goed functioneren en houd het gezond. Ook stimuleert het je immuunsysteem, dus word je minder snel ziek.

Daarnaast heeft thee een positieve werking je darmen en maag. Het laat ze tot rust komen. Zo voorkom je dat je krampen of diarree krijgt.

Bovendien bevat thee geen calorieën. Je kunt dus thee drinken als je bezig bent met een dieet of wilt afvallen.

Tot slot zorgt thee ervoor dat je bloedsomloop soepeler verloopt. Dit verlaagt de kans op hart- en vaatziekte. Daarnaast verlaagt het ook je cholesterolgehalte en bloeddruk.


Thee of koffie?

Koffie en thee zijn allebei populaire dranken, maar welke van de twee zou je nu het beste kunnen drinken?

Hierboven heb je al de voordelen van thee gelezen. Ook koffie heeft zo zijn voordelen. Zo heeft het een beschermende werking tegen het verouderen van de hersenen en verlaagt het je cholesterolgehalte in je bloed. Ook bestrijdt koffie leverziektes en diabetes.

Er zijn bij allebei de dranken dus voordelen te noemen. Toch zou ik het kopje thee verkiezen boven een kopje koffie. Thee bevat namelijk een stuk minder cafeïne. Cafeïne kan een negatief effect hebben op je lichaam. Als je er teveel van binnen krijgt kun je hartkloppingen, rusteloosheid en hoofdpijn krijgen. Dit is waarom je thee zou moeten drinken!

Lees ook mijn andere blogs voor meer tips en informatie over afvallen!

Kiloburner

  Gezond afvallen?

  • Het #1 product voor afvallen in Nederland

  • Methode voor gezond en snel afvallen

  • Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *