(function() {var wf = document.createElement('script');wf.src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/webfont/1/webfont.js';wf.type='text/javascript';wf.async='true';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(wf, s);})();

1. Het verlaagt de cholesterolgehalte in je lichaam.

Het is bekend dat vezels goed zijn voor je maag de doorloop van je darmen. Daarnaast is er onderzoek gedaan naar de vezels in havermout en je cholesterol. Uit het onderzoek bleek dat er inderdaad een verband is tussen het eten van havermout en het verlagen van je cholesterol.

2. Het zorgt energie in je lichaam.

Door de langzame koolhydraten die er in zitten, zal je veel energie hebben op de dag. In de meeste andere koolhydraat rijke producten zitten snelle koolhydraten. Hiervan krijg je pieken en dalen in hoe energierijk je jezelf voelt. Als je havermout eet blijft je energie steeds hetzelfde niveau. Je zult dus steeds evenveel energie hebben!

3. Verminderd jeuk en ontstekingen

Havermout bevat veel antioxidanten. Deze stoffen halen agressieve stoffen in je lichaam weg die voor schade, jeuk en ontstekingen kunnen zorgen. Hierdoor zal je daar dus minder last van hebben.