(function() {var wf = document.createElement('script');wf.src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/webfont/1/webfont.js';wf.type='text/javascript';wf.async='true';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(wf, s);})();

Over welk dieet het beste is, valt te discussiëren. Bij elk lichaam werkt een ander dieet goed.

Hier een paar voorbeelden van verschillende diëten die kunnen werken.

caloriearm dieet

Dit dieet werkt voor de meeste mensen het best en het snelst. Je gaat hiermee onder je dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën zitten. Hierdoor verbruik je meer energie dan dat je binnen krijgt en zal je het opgeslagen vet gaan verbranden.

Koolhydraatarm dieet.

Dit dieet focust zich op zo min mogelijk koolhydraten. Het lichaam zet koolhydraten om in vet. Als je dus bijna geen koolhydraten eet, kan jouw lichaam ze niet omzetten in vet. Door dit dieet val je meestal af omdat je toch onder de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën komt.

Een nadeel van dit dieet is dat je een heel laag energie niveau krijgt, omdat je niks in je lichaam krijgt om te verbranden.

Eiwitrijk dieet

Bij dit dieet zorg je ervoor dat je veel eiwitten binnen krijgt in vergelijking tot andere voedingsstoffen. Dit kan helpen, omdat je dan minder vetten en koolhydraten binnen krijgt. Hierdoor zal je ook onder de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën komen.

Je spieren blijven ook op niveau en zullen zelfs aan sterken door de vele eiwitten die je eet.

Crash dieet

Bij een crash dieet is het de bedoeling dat je in een korte tijd zo veel mogelijk afvalt. Dit is dus het effectiefste dieet wat er is. Door bijvoorbeeld een week lang niks te eten en alleen maar water te drinken krijg je helemaal geen calorieën binnen.

Dit is echter een dieet dat niet goed voor je is. Omdat je zo weinig voedingsstoffen binnen krijgt verbruikt je lichaam niet alleen het opgeslagen vet maar ook je spieren.

Ook gaan de mensen na dit dieet weer veel eten. Ze zullen dus weer aankomen in kilo’s en dat betekent dat het dieet voor niks is geweest.